Universitat Rovira i Virgili. La universitat pública de TarragonaPortada > La Facultat > Una mica d´història

Facultat de Turisme i GeografiaLa Facultat

Una mica d'història

Convocat per la Universitat Rovira i Virgili, l'Ajuntament de Vila-seca i Port Aventura Entertainment S.A.U. i amb el suport explícit del sector empresarial turístic de la Costa Daurada a través de la Federació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de Tarragona, el 18 de març de 2002 es va fer la signatura del "Conveni pel desplegament dels estudis universitaris de Turisme i Oci a Vila-seca". Aquest acte va representar el primer pas de la posada en funcionament de la formació en turisme a la URV, actualment desplegada a nivell de grau, master i doctorat.

El primer curs, 2002-03, que va començar el 26 de setembre de 2002, a les instal.lacions provisionals cedides per l'Ajuntament de Vila-seca a la Plaça d'Estudis de la localitat, es va inaugurar el 25 de novembre d'aquell mateix any, amb 90 alumnes matriculats, amb una lliçó magistral del professor Eduardo Fayos Solà, aleshores Director de Desenvolupament de Recursos Humans a l'Organització Mundial de Turisme.

El 4 d'abril de 2003 es va posar la primera pedra del primer edifici de l'actual Facultat al campus educatiu i esportiu de Vila-seca que va ser inaugurat el 13 de setembre de 2004. D'aquesta manera i amb l'especial implicació de l'Ajuntament de Vila-seca, el suport de Port Aventura i la Federació Empresarial, prop de 100 empreses i organitzacions col.laboradores de pràctiques i una resposta social i sectorial molt positiva, els alumnes de la primera promoció de Diplomats en Turisme per la Universitat Rovira i Virgili van poder acabar els seus estudis en unes instal.lacions completament adequades a les seves necessitats. Les orles d'aquesta primera promoció van ser lliurades l'1 de juliol de 2005.

El curs 2009-10, com a conseqüència de la implantació del Pla Bolonya a la URV, es van iniciar a l'Escola Universitària de Turisme i Oci els estudis de grau en Turisme i grau en Geografia i Ordenació del Territori, que substituien a la diplomatura en Turisme i a la llicenciatura en Geografia respectivament. Aquest fet, juntament amb la impartició d'estudis de postgrau en els àmbits del turisme i de la geografia i l'ordenació del territori va tenir com a conseqüència que, en data 15 de març de 2012, es publiqués al DOGC el canvi de denominació de l'Escola Universitària de Turisme i Oci la qual va passar a denominar-se Facultat de Turisme i Geografia. Posteriorment, el mes de juliol de 2013 el Departament de Geografia, fins aleshores ubicat al Campus Catalunya, estableix la seva seu al Campus Vila-seca de la URV, en l'edifici de la Facultat de Turisme i Geografia.

En l'apartat Actes protocol·laris de la nostra web trobareu informació sobre els diferents esdeveniments que han marcat la història del nostre centre en els darrers 15 anys.


Informació