Universitat Rovira i Virgili

"Es necessiten professionals cada cop
més preparats i orientats al canvi"

JOSEP RODRIGO. Director de l'hotel SB Corona Tortosa

Sóc antic alumne de la Diplomatura de Turisme, de la primera promoció d'aquests estudis a la URV. Actualment dirigeixo un hotel de 4 estrelles a Tortosa, al cor de les Terres de l'Ebre. Al batxillerat ja tenia clar que volia cursar estudis relacionats amb el món del turisme ja que sempre m'ha apassionat el sector, especialment la restauració i l'allotjament. Durant els meus anys a la universitat vaig poder adquirir el coneixement necessari per a poder-me dedicar professionalment a l'àmbit de la gestió hotelera i també en la gestió de les destinacions.

També vaig adquirir coneixements a nivell institucional, formant part dels òrgans de govern i el claustre de la Universitat així com del Consell Interuniversitari de Catalunya.
Però van ser les assignatures de Practicum I i II que em van donar la oportunitat d'incorporar-me al mercat laboral, com a Revenue Manager del grup hoteler SB Hotels, en aquell moment amb seu a Tarragona. Aquesta posició era de nova creació i va coincidir amb la revolució de la comercialització online i la revolució d'internet i les pàgines 2.0.

Ara, com a director d'hotel, sempre dono especial prioritat i interès als alumnes de pràctiques donat que és en aquest moment quan es pot detectar i retenir el talent necessari per al compliment de l'operativa diària dels hotels, en qualsevol dels seus departaments.

Terres de l'Ebre, i el conjunt de Catalunya, són un territori amb un potencial turístic enorme, i la competitivitat amb d'altres destinacions i el canvi amb el comportament de la demanda necessita de professionals cada cop més preparats i orientats al canvi, al client i a la qualitat en el servei.

Pujar