Universitat Rovira i Virgili

"Estudiar Turisme m'ha permès posar-me al
davant del restaurant fundat pels meus avis"

LAIA BALADA FIBLA. Propietària del restaurant Casa Ramon a Les Cases d'Alcanar

Vaig acabar els meus estudis de Turisme l'any 2015 al Campus Vila-seca de la URV. Vam ser la primera promoció que vàrem sortir com a graduats, i em vaig especialitzar en allotjaments turístics, ja que el sector turístic i de la restauració sempre ha despertat un cert interès en mi. Els meus avis eren molt emprenedors a la seva època, i es van obrir un petit restaurant a la plaça major del meu poble el qual batejaren amb el nom del meu avi, Casa Ramon. Des que tinc ús de raó, sempre he vist la meva mare i els meus avis davant els fogons, fent gaudir els clients que els venien a visitar. En el moment que els meus avis ja no es van ocupar del negoci, va ser la meva mare qui es va quedar al capdavant del negoci familiar.

A mesura que em vaig anar fent gran, cada cop tenia més clar que jo m'havia de dedicar al sector turístic i continuar els passos que els meus avis fa 65 anys van començar.

A l'acabar el grau de Turisme, vaig cursar les pràctiques a l'hotel SB Express Tarragona per després treballar durant un any i mig a l'hotel Ciutat de Tarragona com a recepcionista on vaig conèixer grans persones que em van formar. Aquestes experiències em van fer créixer com a persona i saber què era treballar a una gran cadena hotelera fora de la meva zona de comfort.

Després d'aquestes experiències, vaig decidir tornar a casa i continuar amb la tercera generació del restaurant dels meus avis. Vaig fer uns cursos de cuina i pastisseria, i actualment dirigeixo el restaurant juntament amb la meva mare, tot i que aquest ha estat reformat i traslladat de lloc.

És un espai íntim, modern i elegant, on es conserva l'essència de la cuina dels meus avis però amb adaptacions als nous temps. Està situat en un indret privilegiat, al mateix passeig de Les Cases d'Alcanar, en front de la llotja de Pescadors, on aquests, cada dia ens porten el seu producte fresc i d'una qualitat immillorable.

Estic segura que si els meus avis poguessin veure en què s'ha convertit el seu petit local i la seva petita cuina, estarien molt orgullosos de mi i d'haver decidit dedicar-me a estudiar aquesta carrera per poder continuar allò que ells varen començar de manera humil.

Haver cursat aquesta carrera m'ha aportat molts coneixements que ara puc transmetre a tots aquells clients que venen a dinar a casa nostra, poder-los aconsellar i guiar en les seves vacances gastronòmiques, culturals i turístiques. A més a més, transmetre la passió i energia que els meus avis van transmetre a la meva mare, i ella a mi. Som tercera generació.

Pujar