Universitat Rovira i Virgili

"La Geografia i l'Educació combinen,
són la fórmula perfecta"

MIREIA CLUA CAMACHO. Professora d'Educació secundària de Ciències Socials

Encara recordo els meus inicis a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Sóc d'un poble petit, havia acabat els estudis a l'institut i em tocava triar els estudis universitaris per després passar al món laboral.

Tenia dos objectius clars: el primer, que sempre m'ha agradat ensenyar i explicar el que sé; i el segon, que m'encanta observar i gaudir de la natura i de tot allò que m'envolta.

Vaig iniciar els meus estudis de Geografia a la URV. No sabia realment que m'ensenyarien, ja que molts cops ho relacionem amb el mapa del món. Però vaig descobrir que hi havia un ampli ventall de coneixements relacionats amb població, clima, medi ambient, cartografia i sistemes d'informació geogràfica, etc. Destacar les classes de geografia física, m'encanta tot el que té a veure amb el medi ambient i el clima. També, el treball de camp que fèiem en totes les matèries, l'anàlisi i l'observació, era on realment apreníem a ser geògrafs.

Actualment, sóc professora d'institut, una feina que m'apassiona. És una professió que requereix vocació. El treball amb persones és magnífic, però has d'estimar-lo per obtenir resultats positius. No solament s'expliquen continguts de geografia, sinó que requereix l'habilitat de motivar a l'alumnat, solucionar problemes, relacionar-se amb les famílies, etc. Uns continguts que la mateixa vida t'ensenya.

Tot i així, la geografia i la docència es poden complementar perfectament. Amb la geografia aprens a analitzar el món en que vivim i amb l'educació aprens a descobrir i comprendre el propi ésser humà. En definitiva, per mi la fórmula perfecta.

Pujar